Faura presidirà el consell del Baix Ebre pel pacte entre ERC i Movem.

Dublin Core

Títol

Faura presidirà el consell del Baix Ebre pel pacte entre ERC i Movem.

Autor

Gustau Moreno
Canal 21

Descripció

Xavier Faura serà el nou president del Consell Comarcal del Baix Ebre, després de l’acord que han assolit ERC i Movem. Un pacte que s’ha presentat i signat este dijous al matí, amb la presència del mateix portaveu d’ERC-Tortosa Sí i també del portaveu de Movem, Jordi Jordan, a més de nombrosos alcaldes republicans a la comarca del Baix Ebre. Faura ha dit que els onze regidors d’ERC tenien diferents alternatives per assolir la majoria absoluta, però que se senten més còmodes amb Movem que amb el PDeCAT.

Fins ara, ERC havia governat al Consell amb el PDeCAT, després de la moció de censura que van presentar al desembre del 2017 per apartar el socialista Enric Roig de la presidència. Faura ha afirmat que la idea és treballar per a tots els pobles i ciutats de la comarca, i que hi haurà sis vicepresidències.

A més de la vicepresidència segona, dedicada a Ensenyament, Joventut, Cultura i Turisme, els consellers de Movem també tindran representació en dos comissions. Jordan ha afirmat que des de Movem han apostat per afavorir un govern de canvi i d’esquerres al Consell Comarcal del Baix Ebre.

L’encarregat de subscriure l’acord en nom d’ERC ha sigut el president del partit a les Terres de l’Ebre. Alfons Montserrat ha expressat la satisfacció dels republicans pel fet de tenir les quatre presidències als consells comarcals del territori.

Montserrat també ha reivindicat que les Terres de l’Ebre puguen tenir la major representació possible a la Diputació de Tarragona, per fer polítiques orientades al territori, sense entrar a valorar una possible presidència. Els quatre diputats provincials d'ERC de les Terres de l'Ebre seran Adam Tomàs, Enric Adell, Tere Mariné i Francesc Barbero.

Font

La Marfanta

Data

27/06/2019

Citació

Gustau Moreno i Canal 21, “Faura presidirà el consell del Baix Ebre pel pacte entre ERC i Movem.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 28 març de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/items/show/13355.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>