Tortosa encarrega el projecte urbanístic per desbloquejar la inundabilitat dels terrenys del nou hospital.

Dublin Core

Títol

Tortosa encarrega el projecte urbanístic per desbloquejar la inundabilitat dels terrenys del nou hospital.

Autor

Gustau Moreno
Canal 21

Descripció

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha anunciat este dimarts que l’Ajuntament ja ha encarregat la realització de l’estudi d’idoneïtat territorial i urbanística del Pla Parcial Camí de Roquetes, els terrenys on es preveu ubicar el futur hospital de les Terres de l’Ebre. El farà l’arquitecte Sebastià Jornet, “professional d’àmplia trajectòria, de prestigi i de consens”, com ha remarcat Jordan.

Com estableix la modificació del reglament del flux preferent, que regula el domini públic hidràulic, l’informe s’enviarà al departament competent de la Generalitat, a Territori, i si l’aprova, es remetrà a Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Jordan ha recordat que ara fa un any, quan l’Ajuntament va adquirir els terrenys a la Sareb, el pla parcial del Camí de Roquetes era zona inundable, però que la reforma del reglament de flux preferent estableix algunes excepcions. Per això s’intentarà aconseguir que Tortosa entri en el règim especial, tot argumentant que no hi ha ubicacions alternatives per emplaçar el nou hospital que projectarà el Departament de Salut.

Segons l’alcalde, amb el vistiplau de les dues administracions, Tortosa entraria en un règim especial que permetria cedir els terrenys a Salut per construir-hi el nou hospital, però també desbloquejar els creixements urbanístics a les quatre hortes de la ciutat, ara també considerades zones inundables: horta de Sant Vicent, horta del Temple, horta de Remolins i horta de Jesús. Jordan també ha concretat que els diversos tràmits es podrien allargar uns sis mesos.

Font

La Marfanta

Data

19/12/2023

Idioma

Català

Tipus

video/mp4

Citació

Gustau Moreno i Canal 21, “Tortosa encarrega el projecte urbanístic per desbloquejar la inundabilitat dels terrenys del nou hospital.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 28 abril de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/items/show/15828.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>