Tanquen el Massís dels Ports per l'alt risc d'incendis.

Títol

  • Tanquen el Massís dels Ports per l'alt risc d'incendis.

Matèries

Descripció

Els Agents Rurals tancaran des d'este divendres els accessos als Ports de Tortosa i el Montsant pel risc d'incendi coincidint amb l'episodi d'onada de calor. Les previsions situen dijous i especialment divendres com als dies més complicats de la calorada.

Les quatre comarques de l'Ebre estan des d'este dimecres en nivell 3 del Pla Alfa. Els Agents Rurals han anunciat que faran un control pel molt alt risc d'incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi.

La previsió és que el dia més crític de l'onada de calor siga el divendres, ja que s'atura la marinada, pujaran les temperatures i baixarà la humitat relativa.

Protecció Civil manté l'alerta del pla PROCICAT per l'onada de calor i s'ha establert el nivell d'EMERGÈNCIA del pla INFOCAT per l'elevat risc d'incendi. La situació d'altes temperatures ve acompanyada de baixa humitat i de condicions de sequera en la vegetació, que fa que augmente el risc d'incendis.

Seguint el protocol, l'Agència de Salut Pública manté en fase 2 d'alerta el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor contra la salut. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha reforçat el servei del telèfon 061 CatSalut Respon. A més, els serveis de teleassistència també faran un seguiment de la gent gran que viu sola, segons ha informat Protecció Civil. , https://youtu.be/G3i3H8Iphjw

Autor

Font

Albert Pascual, Canal 21

La Marfanta

Data

Llengua

Tipus

27/06/2019

Català

video/mp4

Fitxers

Cita

Albert Pascual i Canal 21, “Tanquen el Massís dels Ports per l'alt risc d'incendis.,” dins Biblioteca Digital Roquetes, Document 13354, http://bibliotecaroquetes.cat/items/show/13354, (creat el 2019).