Així va ser l’acte del pavelló de Roquetes per commemorar els quatre anys de l’1-O.

Dublin Core

Títol

Així va ser l’acte del pavelló de Roquetes per commemorar els quatre anys de l’1-O.

Descripció

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va convocar este divendres a la tarda un acte polític al pavelló municipal de Roquetes per a reivindicar i reconèixer el paper dels catalans en l’organització del referèndum de l’1-O. L’alcalde del municipi, Paco Gas, ha destacat el motiu d’aquest acte de reconeixement dels fets que es van produir fa quatre anys.

A més, Gas ha fet una valoració de la situació actual de la independència tot considerant que s’ha de seguir endavant.

La presidenta del Parlament en la data del referèndum, Carme Forcadell, empresonada durant trenta-nou mesos per sedició, ha reivindicat la mobilització que aconsegueix l’independentisme.

Un dels represaliats d’aquells fets, Maurici Sabater, ens detalla la seva situació.

Per a arrodonir el quart aniversari de l’1-O, este dissabte es duran a terme tres marxes simultànies. A l’Ebre serà una caminada entre Vinaròs i la Ràpita. Mentre el diumenge tindran lloc a Barcelona diferents actes polítics. Amb estes mobilitzacions les entitats independentistes volen reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col·lectiva i reconèixer tots els indrets del país que van aguantar els atacs de les forces de seguretat estatals.

Font

Canal21

Data

02/10/2021

Idioma

Català

Tipus

video/mp4

Citació

“Així va ser l’acte del pavelló de Roquetes per commemorar els quatre anys de l’1-O.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 27 abril de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/items/show/14648.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>