La lectura acompanyada als nadons prematurs, en una xerrada a la biblioteca de Roquetes.

Dublin Core

Títol

La lectura acompanyada als nadons prematurs, en una xerrada a la biblioteca de Roquetes.

Autor

Gustau Moreno
Canal 21

Descripció

El 17 de novembre és el Dia Mundial de la Prematuritat, un problema que afecta un de cada deu nounats. Els infants nascuts abans de les 37 setmanes de gestació ho fan amb els òrgans immadurs. Això pot tenir conseqüències que es veuen a llarg termini, durant l’escolarització, quan es poden detectar problemes psicomotrius o cognitius, i mancances del llenguatge. A les unitats neonatals les mares i els pares poden ajudar els infants amb el mètode Cangur, però també amb la lectura acompanyada.

El Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i la biblioteca de Roquetes han organitzat un acte sobre la lectura acompanyada i el neurodesenvolupament. L’acte tindrà lloc el 24 de novembre, a partir de les 17.30 de la tarda a la biblioteca Marcè Lleixà. La pediatra Nereida Vidiella i la infermera Gabriela Obando seran les encarregades de fer la xerrada, que inclourà la lectura d’un conte. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Obando i la pediatra Sílvia Franch han explicat que la lectura acompanyada també ajuda els pares i les mares a reforçar el vincle amb els nadons.

Font

La Marfanta

Data

17/11/2023

Idioma

Català

Tipus

application/pdf

Citació

Gustau Moreno i Canal 21, “La lectura acompanyada als nadons prematurs, en una xerrada a la biblioteca de Roquetes.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 28 abril de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/index.php/items/show/15789.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>