Tortosa encarrega l'informe per demanar el règim especial per la inundabilitat dels terrenys del futur hospital ebrenc.

Dublin Core

Títol

Tortosa encarrega l'informe per demanar el règim especial per la inundabilitat dels terrenys del futur hospital ebrenc.
El document el farà l'arquitecte Sebastià Jornet i estarà llest en el primer trimestre de l'any que ve.

Autor

Anna Ferràs

Descripció

L'Ajuntament de Tortosa ha encarregat la realització de l'estudi idoneïtat territorial i urbanística del Pla Parcial Camí de Roquetes on es projecta el futur hospital de les Terres de l'Ebre. El farà l'arquitecte Sebastià Jornet, "professional d'àmplia trajectòria, de prestigi i de consens", com ha remarcat l'alcalde Jordi Jordan. Com estableix la modificació del reglament del flux preferent, que regula el domini públic hidràulic, l'informe s'enviarà al departament competent de la Generalitat, a Territori, i si l'aprova, es remetrà a Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Amb el vistiplau de les dues administracions, Tortosa entraria en un règim especial que permetria cedir els terrenys a Salut per construir el nou hospital.
Aquest règim especial "desencallaria altres obres" perquè el creixement urbanístic de la ciutat està molt condicionat per l'afectació de flux permanent que té la major part del tram urbà de la ciutat. "Ens permetria avançar amb més equipaments a construccions a la ciutat", ha remarcat l'alcalde. Un cop s'accepti el règim especial per a Tortosa, "de manera específica", es farà una altra memòria per demanar que els terrenys concrets del Pla Parcial Roquetes es puguin designar a la construcció de nou hospital.

L'informe incidirà sobretot en la morfologia del terme municipal. "Tot i que és gran, una gran part de municipi està format per muntanyes o zones altes on és difícil construir un hospital", ha recordat Jordan. "Treballem per ser règim especial i que els terrenys en concret s'acceptin com l'únic lloc on es pot construir un gran hospital que doni servei a les Terres de l'Ebre", ha insistit.

Font

ACN

Data

19/12/2023

Idioma

Català

Tipus

application/pdf

Citació

Anna Ferràs, “Tortosa encarrega l'informe per demanar el règim especial per la inundabilitat dels terrenys del futur hospital ebrenc.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 27 abril de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/items/show/15829.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>