Un documental sobre el conflicte basc inaugura la Mostra de Cinema FRONT.

Dublin Core

Títol

Un documental sobre el conflicte basc inaugura la Mostra de Cinema FRONT.

Autor

Cinta Bonet

Descripció

El documental basc “Que se sàpiga” ha donat el tret de sortida a la cinquena edició de FRONT, la Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau. El film és va projectar als OCINE de Roquetes amb la presència del seu director, Ander Iriarte, després de passar pel Festival de Cinema de Sant Sebastià. Iriarte va explicar que la pel·lícula tracta sobre la tortura al País Basc a partir d’una història familiar.

Sota el lema “Aixafem el feixisme”, FRONT projectarà una quinzena de films de ficció i documentals fins al proper 5 d’octubre, als cinemes de Roquetes. S’abordaran temes com la memòria democràtica, la revolució russa, la guerra freda o les migracions. El codirector de FRONT, Oriol Gracià, va recordar l’objectiu de la mostra.

FRONT inclou dues taules de pensament. La també codirectora de FRONT, Elisenda Trilla, va explicar que una d’elles tindrà lloc el darrer dia de la mostra i de la projecció del film “Ambulance”, amb la participació de la periodista de TV3, Txell Freixas, i la directora de la Mostra de Cinema Àrab, Txell Bragulat.

Aquest mateix divendres 27 de setembre, a les 20:30, s’ha programat una projecció a la fresca gratuïta de “La llegenda de l’escanyapobres”, a l’Hort de Crüells de Roquetes.

Font

Canal21

Data

27/09/2024

Idioma

Català

Tipus

video/mp4

Citació

Cinta Bonet, “Un documental sobre el conflicte basc inaugura la Mostra de Cinema FRONT.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 18 octubre de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/items/show/16417.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>