Casadó (CCOO): 'Amb Ercros de Flix ha passat el mateix que amb Lear de Roquetes'.

Dublin Core

Títol

Casadó (CCOO): 'Amb Ercros de Flix ha passat el mateix que amb Lear de Roquetes'.

Autor

Gustau Moreno

Descripció

El secretari general de Comissions Obreres (CCOO) a les Terres de l’Ebre ha lamentat aquest dimecres el tancament de la línia de clor d’Ercros a Flix. Un tancament anunciat des de fa anys, quan una normativa europea va prohibir continuar utilitzant la tecnologia de mercuri en la fabricació de clor. Casadó ha assenyalat que la Generalitat no ha fet prou durant anys, per retenir la producció de clor o per fer més atractiu el polígon de Flix per a altres empreses.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Casadó ha comparat el cas d’Ercros a Flix amb el tancament de Lear a Roquetes, l’any 2009. Així, el dirigent sindical ha denunciat que no s’ha fet res per evitar-ho, i que una falta d’inversió per adaptar el sistema de producció ha acabat condemnant la fàbrica de Flix.

En aquest sentit, ha advertit que pot passar el mateix quan s’hagi de tancar la central nuclear d’Ascó. Casadó ha remarcat que el nou impost nuclear hauria de servir per regenerar el teixit productiu del territori, però amb una visió global. De fet, ha aprofitat per lamentar que a les Terres de l’Ebre sovint s’actua des del clientelisme; una pràctica que “encara empobreix més el territori”.

Finalment, Casadó ha tornat a defensar la validesa del Pla Estratègic i per l’Ocupació de les Terres de l’Ebre, ara al calaix de la Generalitat, i també s’ha mostrat crític amb la falta d’impuls a la Reserva de la Biosfera. Una situació que Casadó ha atribuït a la pervivència del caciquisme.

Font

Cop d'ull

Data

31/01/2018

Idioma

Català

Tipus

video/mp4

Citació

Gustau Moreno, “Casadó (CCOO): 'Amb Ercros de Flix ha passat el mateix que amb Lear de Roquetes'.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 19 maig de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/items/show/9259.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>