Roquetes i una marxa entre Vinaròs i La Ràpita: els actes centrals de l’1 d’octubre a l’Ebre.

Dublin Core

Títol

Roquetes i una marxa entre Vinaròs i La Ràpita: els actes centrals de l’1 d’octubre a l’Ebre.

Autor

Berta Treig
Canal Terres de l'Ebre

Descripció

Roquetes, el mateix dia 1 d’octubre i a les 20 h, durà a terme al Pavelló Poliesportiu l’acte central de commemoració del referèndum d’autodeterminació. Organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, l’esdeveniment comptarà amb la presència de l’alcalde del municipi, Paco Gas, Juristes per la Llibertat i represaliats.
El dia 2 d’octubre, l’N-340 serà escenari d’una de les tres marxes convocades arreu de l’estat per a defensar el mandat de les urnes. La mobilització recorrerà el trajecte entre Vinaròs i La Ràpita, de 21 quilòmetres i sense desnivell, amb la voluntat de reivindicar el paper dels Països Catalans en l’organització del referèndum.

Amb el nom de ‘Marxa Centre’, la concentració s’iniciarà a les 14:00 h des de la Plaça Parroquial de Vinaròs en direcció a La Ràpita, sent l’hora prevista d’arribada les 20:00 h a la Plaça l’U d’Octubre. Allí, i pels volts de les 21:00 h tindrà lloc l’acte polític, que comptarà amb la presència de Josep Caparrós, alcalde de La Ràpita, Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Gaseni, president de l’Associació de Municipis per la Independència i representants de la Plataforma Decidim. Durant els parlaments es llegirà també el manifest ‘La mateixa arrel’, amb imatge de l’artista ebrenc Ignasi Blanch.

La voluntat de l’esdeveniment és la de reivindicar el referèndum com una victòria col·lectiva contra l’Estat Espanyol, reconèixer el paper dels Països Catalans i la Catalunya Nord en l’adquisició i repartiment de les urnes i homenatjar els represaliats, sovint anònims, i persones que van fer possible el referèndum. L’organitzen l’Assemblea Nacional Catalana i Decidim, amb la col·laboració de l’Associació Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència.

Font

Ebredigital

Data

24/09/2021

Idioma

Català

Tipus

video/mp4

Citació

Berta Treig i Canal Terres de l'Ebre, “Roquetes i una marxa entre Vinaròs i La Ràpita: els actes centrals de l’1 d’octubre a l’Ebre.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 27 abril de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/index.php/items/show/14646.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>