Movem proposa un govern alternatiu a Roquetes, però Llopis tindrà l’última paraula.

Dublin Core

Títol

Movem proposa un govern alternatiu a Roquetes, però Llopis tindrà l’última paraula.

Autor

Gustau Moreno
Canal 21

Descripció

El regidor de Movem Roquetes, Toni Hurtado, ha confirmat els contactes de l’oposició per intentar configurar un govern alternatiu a Esquerra. De fet, encara que ja fa una setmana de la renúncia de Paco Gas, el nom del nou alcalde o alcaldessa no se sabrà fins al ple extraordinari que se celebrarà dilluns, 7 de febrer, a les set del vespre. I és que este divendres, Movem ha anunciat que no votarà el candidat o candidata proposat per Esquerra, que governa en minoria a Roquetes des de les últimes eleccions municipals.

Mentrestant, el regidor no adscrit Ximo Llopis, és qui realment té la clau de l’Ajuntament, ja que que podria decantar la balança a favor de la continuïtat del govern d’Esquerra o bé per un altre equip de govern, format per Movem, Junts i el PSC. De fet, els republicans només necessitarien l’abstenció de Llopis, que no pot postular-se com a alcalde per aplicació de la normativa antitransfuguisme. Segons Hurtado, este dijous, l’oposició va tornar a reunir-se, però encara no hi ha cap decisió presa.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Hurtado ha recordat que Esquerra va afirmar que Gas seria alcalde els quatre anys, i no els ha agradat que en els darrers mesos s’haja donat més notorietat al regidor Ivan Garcia Maigí, que ara els republicans podrien proposar com a alcaldable. Altres noms que s’han posat damunt de la taula són els de l’actual alcalde en funcions, Sisco Ollé, i el de la regidora Teresa Moreso.

Al novembre, Movem va donar suport als comptes del govern de Roquetes per al 2022, a canvi de la creació dels pressupostos participatius. Això tornarà a ser una condició de Movem per formar govern. Fins i tot, si abans de dilluns reben una trucada d’Esquerra per incorporar-los al govern municipal.

Font

La Marfanta

Data

04/02/2022

Idioma

Català

Tipus

video/mp4

Citació

Gustau Moreno i Canal 21, “Movem proposa un govern alternatiu a Roquetes, però Llopis tindrà l’última paraula.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 19 març de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/index.php/items/show/14702.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>