Uns 200 treballadors de Padesa es troben en aïllament per ser positius o contactes estrets.

Dublin Core

Títol

Uns 200 treballadors de Padesa es troben en aïllament per ser positius o contactes estrets.
Els treballadors sense símptomes poden anar a treballar fins a conèixer els resultats, en tractar-se d'un cribratge massiu.

Autor

Cinta Bonet
Canal 21

Descripció

Un total de 394 dels 453 treballadors de Padesa als qui aquest cap de setmana se’ls va programar la PCR van participar en el cribratge realitzat al CAP de Roquetes. Tot i que els resultats no es coneixeran en la seua totalitat, probablement fins dimarts, aquest dilluns ja són 200 els treballadors que es troben en aïllament, ja siga per estar infectats per coronavirus o per ser contracte estret amb un positiu, segons ha explicat el secretari general d’UGT-FICA a Terres de l’Ebre, Lluís Calabuig

Calabuig explica que l’empresa ha aplicat i seguit tots els protocols per evitar la propagació de la Covid-19 a l’interior de la planta. Per això, les autoritats sanitàries han demanat als treballadors que no es relaxen i que complisquen les mesures de seguretat a l’exterior, com l’ús de les mascaretes durant els trasllats en cotxe. En tractar-se d’un cribratge massiu i seguint les indicacions de Salut, els treballadors als quals se’ls hi ha fet una PCR, si no tenen simptomatologia poden anar a treballar. En conèixer els resultats, si resulta positiu, el treballador afectat i els seus contactes són aïllats.

Com a mesura de prevenció s’ha recomanat que els fills de les persones que han estat cribrades no assistisquen a l’escola fins que no es tinguen els resultats i que es limite al màxim la relació social.

Anunci

En concret, en la primera jornada es van fer 260 PCR de les 270 programades, mentre que en la segona jornada se’n van fer 134 de les 183 previstes. Dissabte eren 122 treballadors i 12 els familiars confirmats amb un resultat positiu de Covid-19.En la primera jornada de cribratge, la directora territorial de Salut, Mar Lleixà, va remarcar que en funció dels resultats, que es preveuen tenir entre aquest dilluns i dimarts, es prendran les mesures que “siguen necessàries”.

Font

La Marfanta

Data

28/09/2020

Idioma

Català

Tipus

video/mp4

Citació

Cinta Bonet i Canal 21, “Uns 200 treballadors de Padesa es troben en aïllament per ser positius o contactes estrets.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 19 abril de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/items/show/14124.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>