Es localitzen i marquen quatre polls de duc als Ports gràcies al projecte de Birding Natura i Endesa.

Dublin Core

Títol

Es localitzen i marquen quatre polls de duc als Ports gràcies al projecte de Birding Natura i Endesa.

Autor

Canal Terres de l'Ebre
Jonathan Fariñas

Descripció

4 polls de duc de les immediacions del Parc Natural dels Ports porten des de avui un dispositiu de radioseguiment. Tècnics de Birding Natura (entitat dedicada a la conservació), amb la col·laboració i suport del Parc Natural dels Ports, del grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals i del MITECO, han realitzat el marcatge i alliberament d’aquests exemplars en el marc d’un projecte de conservació del duc de Birding Natura i Endesa.

El geolocalitzador instal·lat permetrà estudiar el seu comportament durant un any, registrar dades i informació que han de permetre definir accions per contribuir a la preservació de l’espècie. I és que els darrers estudis apunten que la meitat de les morts que es produeixen en el duc són degudes a causes no naturals. Amb aquest marcatge, el projecte que estan duent a terme Endesa i Birding Natura, entra en la seva tercera fase. En una primera fase, que es va dur a terme entre la tardor i l’hivern, es van marcar i alliberar 6 exemplars adults repartits en diferents punts de la geografia catalana com són les comarques de les Garrigues, el Baix Empordà i de la Catalunya Central i ja s’estan començant a recollir les primeres sèries de dades i informació. Gràcies a aquest seguiment s’ha pogut saber que les principals causes de mortalitat d’aquesta espècie són els raticides, la caça, la col·lisió i electrocució en línies elèctriques.

Font

Ebredigital

Data

05/05/2022

Idioma

Català

Tipus

application/pdf

Citació

Canal Terres de l'Ebre i Jonathan Fariñas, “Es localitzen i marquen quatre polls de duc als Ports gràcies al projecte de Birding Natura i Endesa.,” Biblioteca Digital de Roquetes, consulta 20 abril de 2024, https://bibliotecaroquetes.cat/index.php/items/show/14722.

Formats de sortida

💬 Què t'ha semblat la publicació? Deixa'ns un comentari!

Etiquetes permeses: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>